Si ma Bo betekent in het Creools: “zoals jij”.  En dit is ook de naam van een organisatie, gesticht in Mindelo op Kaapverdie, om de plaatselijke dierpopulatie te ondersteunen en te beschermen.

Wat is nu het doel van de organisatie?  Si Ma Bo helpt katten en honden die op straat leven, vooral deze die in de armere buurten wonen.  Vaak leven deze dieren in erbarmelijke omstandigheden.  Si Ma Bo helpt deze dieren en biedt eveneens intensieve zorgen voor slachtoffertjes van verkeersongevallen of de systematische vergiftigingen die het gemeentebestuur (!)uitvoert.

Si Ma BO helpt eveneens de lokale populatie van Mindelo, door de verwildering van de dieren tegen te gaan, via campagnes i.v.m. antiparasitaire behandelingen, adoptie en sterilisatie.  Hiermee helpt Si Ma Bo de overdracht van ziektes van deze dieren op de mens te beperken.

Si Ma BO maakt de lokale bevolking bewust van de dierenrechten en legt hen uit hoe belangrijk het is om alle dieren te beschermen, en vooral deze die met uitsterven zijn bedreigd.

Deze bewustmaking gebeurt d.m.v. promotiecampagnes en de betrekking van de lokale bevolking in allerlei activiteiten, de organisatie van informatiesessies in scholen en in onze centra, aanwezigheid bij allerlei culturele en wetenschappelijke evenementen enz.

Si Ma BO werd toegevoegd bij diverse projecten voor dierenarts-studenten van de universiteit van Torino.  Daardoor kunnen de studenten hun 100 uren praktische stage in Mindelo uitvoeren.
Si Ma Bo zal ook deelnemen aan het Leishmana- project aan de universiteit van Camerino en aan het Scab- project aan de universiteit van Torino.

Bij Si Ma BO zijn wij steeds op talentenjacht voor dierenartsen en vrijwilligers die aan onze projecten willen deelnemen.

Si Ma Bo heet iedereen welkom die ons wil bezoeken en ons kan helpen door de handen uit de mouwen te steken, door financiele hulp of door ons medicamenten of medisch materiaal te schenken (ook halsbanden, leibanden, anti-vlooienproducten, kattenkooien, medicijnen tegen intestinale parasieten enz.)

Je kan  Si Ma Bo’s werkzaamheden ondersteunen door Paypal te gebruiken: info@simabo.org

Annunci

0 Responses to “Wie zijn wij?”  1. Lascia un commento

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

w

Connessione a %s...
Annunci

%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: